Vino si vezi!

In jos

Cum Il vezi pe Dumnezeu ?

37% 37% 
[ 11 ]
0% 0% 
[ 0 ]
63% 63% 
[ 19 ]
 
Total voturi : 30

Vino si vezi!

Mesaj Scris de Apolo la data de Vin Mar 27, 2009 8:20 pm

.

Este foarte important sa stim - inca de la inceput - cum am crezut. intrucat intelegerea lucrurilor spirituale este conditionata intotdeauna de presupozitiile de la care plecam. Desi exista multe asa zise cai spirituale, ele pot fi impartite cu usurinta in doar trei mari directii sau orientari dupa modelul de reprezentare al Divinitatii:
  1. religii care au o reprezentare a Divinitatii ca fiind Atotputernica asemenea unei energii cosmice universale, impersonale si atotcuprinzatoare;
  2. religii care au reprezentari Personale asupra Fiintelor Divine, dar acestea administreaza domenii bine delimitate ale realitatii/ universului;
  3. o religie care are un Dumnezeu cat se poate de Real in Persoana DOMNULUI Iisus Hristos.


Permite-mi sa te intreb: tu cum ai crezut ?

Apolo
Incepator

Puncte : 3684

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de Apolo la data de Vin Mar 27, 2009 10:26 pm

.

- Preaiubitilor, va rog sa observam impreuna ca DOMNUL si Dumnezeul nostru Iisus Hristos NU ne da alta posibilitate. In loc de aceasta El ne con-strange impreuna -prin dragostea Lui cea mare cu care ne-a iubit - sa alegem. Cand El Insusi vorbeste si nu tace afirmand in mod univoc "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata", sensul este unul singur: Hristos Iisus DOMNUL este singura Cale, singurul Adevar si singura Viata vesnica. intrucat este scris ca nimeni (= nicio carne = vointa omeneasca) nu s-a suit vreodata la cer, afara de Acela (Hristos) care S-a coborat la noi si ne-a iubit pana la moarte. si inca moarte de cruce! A Lui care ne iubeste este puterea si slava. acum si in veci de veci. AMIN.

Apolo
Incepator

Puncte : 3684

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de Apolo la data de Vin Mar 27, 2009 11:00 pm

.

- Stiu si eu cum e. intrucat am fost un adept infocat al budismului. NU exista vreo alta ofensa mai mare la adresa carnii (= vointei omenesti) decat sa primeasca ceva in dar. chiar si atunci cand darul (viata vesnica) vine din mana lui Dumnezeu! Omul are pretentia sa faca si el ceva. sa vina cu niste merite ale lui.. Praf in vant.. Daca ar fi fost cu putinta asa ceva, atunci NU ar mai fi fost nevoie ca Domnul nostru sa fie rastignit pe cruce, de parca ar fi fost un criminal. Ar fi fost suficient doar sa ne invete cum sa facem, pentru ca ar fi putut sa scape din mana lor (asa cum facuse de multe ori). Dar El NU s-a increzut in nimeni, adica in nicio carne (vointa omeneasca). pentru ca El Insusi stia ce este in om si ne-a cunoscut si pe noi, dupa cum este scris.

- Dar sa nu ne lasam inselati asa de usor preaiubitii mei frati, de orice vant de invatatura desarta. intrucat NU exista ofensa mai mare la adresa singurului Dumnezeu Adevarat decat aceasta: sa incercam sa ne castigam un loc in cer prin faptele/ meritele noastre. Caci prin har am fost mantuiti. si acesta NU vine de la noi. NU se obtine prin fapte, va rog sa ma credeti (am practicat karma yoga s.a., asa ca stiu bine ce vorbesc). El (Hristos) a platit in locul nostru cu viata Lui si prin ranile Lui suntem si noi vindecati. Este complet inutil sa incercam sa mai platim si noi inca o data toate aceste datorii. intrucat n-avem cu ce si suntem complet neputinciosi.

- In loc de aceasta, daca ne-am incapatana sa staruim cu indaratnicie sa facem ceva, vom suferi o mare pierdere si un esec lamentabil: intrucat nu vom reusi decat sa facem inutila in felul acesta - pentru noi - Jertfa Lui si sangele Lui scump prin care am fost curatiti de orice nedreptate. Evident ca singurul lucru pe care il putem face e sa-I aducem si noi ca jertfa: MULTUMIRI. DA. Stiu cum suna. Din punctul de vedere al carnii (vointei) omenesti - care vrea si ea sa faca ceva - NU este alta jertfire mai mare decat aceasta. O sa vedeti cat de greu e sa scrieti chiar si doar "AMIN" dupa ce veti fi citit mesajul acesta. Dar indrazniti si veti vedea - in Adevar - o minune. eu zic: Slavit sa fie DOMNUL nostru Iisus Hristos. si orice genunchi se va pleca in fatza Lui, pentru ca asa este scris si asa se va intampla. Deci, voi ce spuneti ?

Apolo
Incepator

Puncte : 3684

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de Apolo la data de Vin Mar 27, 2009 11:24 pm

Apolo a scris:.
... eu zic: Slavit sa fie DOMNUL nostru Iisus Hristos. si orice genunchi se va pleca in fatza Lui, pentru ca asa este scris si asa se va intampla. Deci, voi ce spuneti ?

MONASUNDARY a scris:
DOAMNE,IISUSE CHRISTOASE,FIU DE LUMINA A LUI DUMNEZEU IN GENUNCHI ITI CERSESC MILA SI UN STROP DE IUBIRE PENTRU SUFLETUL MEU flower


@ Mona sa stii ca eu (liviu e numele meu) ti-am acordat votul acela negativ. care dealtfel e si singurul vot negativ pe care l-am acordat.. vreodata, din cate mai mi-aduc aminte. si totusi, sa stii ca Domnul ti-a ascultat rugaciunea. si El Insusi m-a trimis aici.. Dar eu sunt doar un om si.. am avut nevoie sa verific cumva.. Iarta-ma, dar n-am stiut cum sa fac altfel.. mai rapid si eficient. Nadajduiesc insa ca vei fi inteles chiar mai mult decat reusesc eu sa scriu aici.

Apolo
Incepator

Puncte : 3684

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de MONASUNDARY la data de Sam Mar 28, 2009 1:18 am

flower Iisus a spus:"Dumnezeu este iubire" adica
"Indumnezeirea inseamna sa iubesti "
"Iubirea este Dumnezeu" devine "
"Iubirea este Indumnezeire"
sau "cand iubesti te Indumnezeiesti"
Iisus zicea:"unde iti este comoara acolo iti e si inima [iubirea atentia,ancorarea]"(Matei 6.21;Luca 12.34).
I love you
MONASUNDARY
MONASUNDARY
Scriitor

Puncte : 3830

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de nicolae_aum la data de Dum Mar 29, 2009 11:52 pm

Pace tuturor. De mult timp incerc sa imi dau seama, sa inteleg ce inseamna ,,personal". Nu pot sa votez pana nu stiu ce inseamna. Rog pe cei ce au explicatii, daca doresc, sa mi le ofere. Multumesc cu iubire.

nicolae_aum
Incepator

Puncte : 3629

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de MONASUNDARY la data de Dum Mar 29, 2009 11:57 pm

NICI EU NU INTETEG ACEASTA,EU SIMT CA D-ZEU ESTE ATOTPUTERNIC SI IMPERSONAL flower DAR FIECARE CU NIVELUL LUI DE PERCEPTIE SI CONSTIINTA.VA IMBRATISEZ CU IUBIRE INFINITA flower
MONASUNDARY
MONASUNDARY
Scriitor

Puncte : 3830

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de nicolae_aum la data de Lun Mar 30, 2009 12:00 am

Multumesc. Si eu simt la fel dar nu am inteles ce cred ceilalti despre aspectul personal al fiintarii.

nicolae_aum
Incepator

Puncte : 3629

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de nicolae_aum la data de Lun Mar 30, 2009 12:05 am

,,EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA". Prin aceasta afirmatie eu am inteles ca Iisus a vrut sa ne spuna ca prin constientizarea lui EU SUNT noi pornim pe CALEA care duce la ADEVARUL divin si la VIATA vesnica.

nicolae_aum
Incepator

Puncte : 3629

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de nicolae_aum la data de Mar Apr 21, 2009 12:21 am

Într-adevăr este important cum ne raportăm noi la divinitate, pentru noi. Eu cred că acest lucru ne ajută doar pe noi în evoluţia noastră, nu schimbă cu nimic manifestarea divinului, el este şi rămane pură existenţă, pură conştiinţă şi pură beatitudine. Noi rezonăm cu un aspect sau mai multe ale sale şi revelarea oricăruia din ele este eliberator.
Dacă ar fi să fac o comparaţie între yoga şi creştinism aş spune că Hristosul este Sinele, este poarta spre îndumnezeire şi ea este deschisă tuturor cu condiţia să intre prin ea.
Şi mai cred că este un preţ pe care trebuie să-l plătim pentru a intra, nu se face de la sine, este sacrificarea egoului, cu el nu putem trece prin poartă şi nimeni nu o poate face în locul nostru.
Tot ce face un maestru este să ne arate poarta şi să ne înveţe cum putem trece prin ea, dar nu o face în locul nostru. Acesta este gestul nostru. El ne ajută să nu alergăm prin iluzii la infinit, să nu batem la porţi iluzorii.
Şi Iisus ne arată şi ne spune că el a reuşit şi că noi putem reuşi.
Noi prin aspiraţie atragem graţia, noi facem un pas către Dumnezeu şi Dumnezeu face zece către noi, dar pasul nostru este esenţial. Şi este aşa fiindcă ne este dată libertatea de a alege. Este dată fiilor de către Tatăl.
Graţia este cea care ne mântuieşte dar ca raspuns la aspiraţia noastră.
Chiar şi Iisus spune că el stă la poarta inimii noastre şi bate şi cine îi va deschide el va intra şi va fi una cu el. Vorbeşte din perspectiva Hristosului cu care el este una.
Deci şi el ne invită, nu ne obligă şi nici nu deschide poarta inimii în locul nostru, este iaraşi alegerea noastră.
Pace, iubire şi înţelepciune.

nicolae_aum
Incepator

Puncte : 3629

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de antonia la data de Dum Aug 02, 2009 11:42 am

prieteni cred ca Iisus ...nu si-a sacrificat viata pentru "pacatele " noastre, ci mai bine zis pentru a ne arata cat de mult ne iubeste,pentru a ne arata divinitatea,calea ,singurul adevar.IUBIREA. Iubirea nu condamna,iubirea nu pedepseste,iubirea este indelung rabdatoare.Noi ne condamnam singuri si ne facem nedemni.Daca am fi fost nedemni si daca el ne-ar fi condamnat pentru toate ...atrocitatile care i le-am facut...oare ne-ar fi iubit. Daca El care Este nu ne-a urat si nu ne-a condamnat si acrezut in noi,ne-a iubit...oh, si cum!...Credeti ca e necesar sa o facem noi?"Iubiti-va cum v-am iubit Eu" fratilor..ASA SA FIE! El este iubire..."necunoscute sunt caile Domnului" caci intr-adevar iubirea are multe forme...insa totul e iubire , sa nu judecam,tineti minte,iubirea nu judeca ,iubirea iubeste...si ni exista nimik in afara EI... Iubirea este tot ceea ce este...


Iubire si lumina fratilor!binecuvantari!

antonia
Nou Venit

Puncte : 3470

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Vino si vezi!

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum