MEDITAŢIA

In jos

MEDITAŢIA

Mesaj Scris de George Enea la data de Vin Mar 27, 2009 12:55 am

Osho prezintă frumos meditaţia. Consideră că meditaţia implică creşterea vieţii noastre în totalitate. Meditaţia este punctul culminant al iubirii pentru existenţă, în totalitatea ei. Când medităm întreţinem o relaţie vie cu întreaga existenţă care ne înconjoară. Când ajungem să iubim orice situaţie din viaţa noastră, suntem în stare meditativă. Procesul de înflorire a personalităţii în totalitate trebuie înţeles în mod corect.

Când medităm suntem uniţi în întregime cu existenta rămânând totuşi conştienţi. Meditaţia este o împlinire, o creştere. Creşterea se face întotdeauna în întregime; ea nu este o adăugare.

Meditaţia nu este o metodă ci un proces; ea nu este o tehnică, este o înţelegere. Nimeni nu ne poate învăţa meditaţia; nu este posibil decât să ni se arate calea ce duce la ea.

Meditaţia implică absenţa barierii limbajului, dar prezenţa con¬ştiinţei fără de care nu poate exista o comunicare cu existenţa, cu tot ceea ce este. A medita însemnă a trăi fără cuvinte. Trebuie renunţat la limbaj astfel încât el să nu mai fie un obicei care să ocupe întregul timp al existenţei noastre.

Prin alchimie spirituală, ajungem să ne bucurăm tot mai mult de fiecare clipă, să fim tot mai „vii” şi să fim şi într-o tot mai profundă „stare meditativă”, chiar dacă nu prea folosim acest termen.

Cu Lumină şi Iubire, Ioan

Postare preluata de pe blogul Alchimie Spirituala
George Enea
George Enea
Admin

Puncte : 3961

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum