Joseph Murphy (1898-1981)

In jos

Joseph Murphy (1898-1981)

Mesaj Scris de Muntean Mircea la data de Joi Mar 26, 2009 1:05 pm

CUM SA-TI FOLOSESTI PUTERILE DE VINDECARE ( ... si nu doar numai atat...)

Bolile fizice şi psihice descrise în Biblie s-au repetat pe parcursul anilor din timpuri imemoriabile şi până astăzi; stările şi simptomele amintite în Noul Testament pot fi întâlnite în aproape fiecare spital din lume. Este la fel de adevărat, însă, că acele boli au astăzi nume ştiinţifice derivate din terminologia medicală .
Peste tot în lume, în ziua de azi, bărbati şi femei aparţinând celor mai diverse religii şi credinţe, obţin rezultate uimitoare prin aplicarea în practică a legilor mentale şi spirituale. În medicină, psihiatrie, psihologie, în alte domenii înrudite se scriu articole ştiinţifice şi sunt aduse tot mai multe dovezi care probează faptul că tulburările mentale şi emoţionale sunt cauza unui mare număr de boli şi afecţiuni fiziologice. Iar această realitate indică limpede, cu un sens profetic chiar, că atoputernicia celor cinci simţuri - aşa-numita domnie a materiei – se apropie de sfârşit şi că tinde să se reinstaureze Era Divinei Inteligenţe şi a Infinitei Prezenţe Vindecătoare asupra tuturor.
Biblia este un text psihologic care ne învaţă cum putem depăşi toate problemele ; ne arată cum intrăm în necaz şi apoi ne îndrumă cum să ieşim din el. Biblia ne dezvăluie o adevarată ştiinţă a vieţii !. Cunoaşterea simbolurilor şi a semnificaţiilor acestora, interpretarea alfabetului ebraic şi a diverselor nume amintite în text, toate acestea constituie cheia care ne ajută la înţelegerea tuturor faptelor expuse în Noul Testament. Există multe cărţi de referinţă dar cea mai utilizată carte se află în Lumea Interioară a sufletului …
- Pentru a înţelege în mod corect şi deplin ceea ce spune sau scrie cineva, trebuie să ne acordăm pe acelaşi lungime de undă ştiind că ideile, gândurile, cuvintele şi sentimentele respectivului sunt reproduse aidoma în minţile noastre. Nu se ştie bine cine a scris în realitate Evangheliile, dar atunci când vorbesc despre aceste minunate istorii ale Bibliei îmi spun în sinele meu interior : “Înţeleg eu oare tot ceea ce a înţeles autorul lor atunci când le-a scris ? “ …..Apoi rămân tăcut şi nemişcat simţind cum Inteligenţa Vie din lăuntru îmi umple mentalul conştient, dezvăluindu-mi tot ceea ce vreau să ştiu. Există o singură minte, o singură Inteligenţă Universală; amprenta a tot ceea ce a fiinţat sau s-a întâmplat vreodată în lume ce este imprimată în mentalul dumneavoastră subiectiv şi aveţi posibilitatea de a vă acorda pe acelaşi lungime de undă. În starea de intercomuniune mentală intelectul dumneavoastră poate recepţiona toate gândurile, ideile şi sentimentele celeilalte minţi, cu care sunteţi în legătură, sau "en rapport ", iar acest lucru este posibil fară ajutorul canalelor obişnuite de comunicare senzorială. Există un singur mental subconştient comum tuturor indivizilor speciei umane !
Scopul urmărit de această carte, este acela de a sfâşia ţesătura de necunoscut şi mister ce învăluie povestirile din Biblie, oferindu-ne fiecăruia posibilitatea de a le înţelege pe deplin !. Aceeaşi Prezenţă Vindecătoare care I-a ajutat pe Moise, Ilie, Pavel şi Isus este alături şi de dumneavoastră acum !. Folosiţi-o deci , şi apropiaţi-vă de de Lumină înaintând din reuşită în reuşită până ce zorile apar, iar umbrele pier în depărtare …

............................................VA CONTINUA(cateva postari)........................................
TEMA DE CASA: Extrapolati in acelasi sens aspecte si evenimente obisnuite din viata dumneavoastra, folosind cheile metaforelor oferite de Joseph Murphy in acest text. SUCCES !
Muntean Mircea
Muntean Mircea
Timid

Puncte : 3617

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Joseph Murphy (1898-1981)

Mesaj Scris de Muntean Mircea la data de Joi Mar 26, 2009 1:27 pm

Continuare(Postarea2) CUM SA-TI FOLOSESTI PUTERILE DE VINDECARE (...si nu numai atat...)

Citatul care urmează afost extras din capitolul patru al Evangheliei lui Luca ; el constituie baza oricărei vindecări, indicând clar scopul prezenţei noastre în această lume.

“Duhul Domnului este peste mine, pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia ; M-a trimis sa tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită , să propăvăduiesc robilor de război slobozirea şi orbilor căpătarea vederii ; să dau drumul celor apăsaţi şi să vestesc anul de îndurare al Domnului “
În urmă, a închis cartea , a dat-o înapoi îngrijitorului şi a şezut jos . Toţi cei ce se aflau în sinagogă aveau privirile pironite spre El . Atunci a început să spună : “Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură pe care le-aţi auzit ! “
Luca 4: 18- 21

Iată unul dintre cele mai remarcabile pasaje din întreaga Biblie. Astăzi s-au împlinit cuvintele acestea din Scriptură pe care le-aţi auzit. Nu mâine, nu săptămâna viitoare, sau anul care vine, ci azi, acum ! în această clipă ! Dumnezeu este prezent veşnic. Binele dumneavoastră este este momentul acesta . Cereţi acum sănătate şi liniştea intenterioară a Principiul Vindecător şi Pacea lui Dumnezeu sunt cu dumneavoastră . La cursurile despre “Miracolele Vindecării” pe care le-am ţinut cineva m-a întrebat o dată dacă istoriile despre vindecări, din Biblie, sunt adevărate . Răspunsul este unul cât se poate de simplu . Dacă Principiul Vindecător este veşnic şi aplicabil tuturor, oricând şi oriunde, atunci în realitate el e mai adevărat, mai interesant şi mai fascinant decât poate fi un eveniment istoric înregistrat la o dată anumită, cu o localizare geografică precisă şi participanţi cunoscuţi .
Pentru a înţelege Biblia, trebuie să o priviţi ca pe o operă dramatică psihologică a cărei acţiune se petrece în conştientul fiecărui individ de pe Pământ atunci când acesta se roagă în mod corect. Consideraţi episoadele relatate în Biblie ca istorisiri despre dumneavoastră înşivă şi despre cei pe care îi cunoaşteţi în drumul pe care îl parcurgeţi de la întuneric spre Lumina-lăuntrică. Îl puteţi numi pe Isus , aşa cum a făcut-o Robert Taylor de la Cambridge in anul 1929 , “raţiune ilumimată” ; corespondenţele oferă multe înţelesuri pentru numele lui Isus, ca : “Dumnezeu este mântuitorul “ ori “Dumnezeu ce spală şi purifică “ ; “Dumnezeu e salvarea noastră “ . Cu alte cuvinte, numele Josua, Isus, sunt etimologic identice, iar acest lucru nu înseamnă decât că, prin conştientizarea sau Credinţa în Dumnezeu-Înţelepciune, ne este dat să putem orice. Priviţi-l pe Isus ca pe dumneavoastră înşivă, plin de încredere şi Credinţă, contemplându-vă toate gândurile şi convingerile din propia minte (sinagoga dumneavoastră) , respingând toate falsele opinii , teorii şi idei , şi afirmând idealul sau starea dorită. Faceţi acest lucru la timpul prezent ! Cei care au scris Biblia vă spun că, orice ar fi ceea ce căutaţi dumneavoastră, acel lucru există acum ! De ce să aşteptaţi o vindecare ? Pentru ce să o amânaţi ? De ce să spuneţi : “Într-o zi îmi voi găsi liniştea” ? Dumnezeul păcii e în voi. Voinţa Atotputernicului este în lăuntrul vostru şi vă dă puterea şi energia necesară . Iubirea este aici , în această clipă , şi inima dumneavoastră se poate umple de dragoste pentru toţi oamenii Pământului. Acum puteţi atrage către dumneavoastră pe Însoţitorul Divin . Ceea ce căutaţi şi speraţi de la viitor se află chiar acum la îndemâna dumneavoastră. Cunoaşterea legilor după care funcţionează mentalul este cea care vă salvează şi vă mântuieşte .

…..Ei erau uimiţi de învăţătura lui pentru că vorbea cu putere. Şi în sinagogă se afla un om care avea un duh de drac necurat şi care a strigat cu glas tare : “Ce avem noi de a face cu tine , Isus din Nazaret ? Ai venit să ne prăpădeşti ? Te ştiu cine eşti : Sfântul lui Dumnezeu “ . Isus l-a certat şi i-a zis : Taci şi ieşi afară din omul acesta ! Şi dracul , după ce l-a trântit jos, a ieşit afară din el , fară să-i facă vreoun rău .
Luca 4:32-35. altele: Marcu: 1:23-7 , 7:25-30


În timpurile străvechi exista credinţa că oamenii bolnavi psihic sunt posedaţi de demoni sau diavoli şi că această posedare este cauza tuturor afecţiunilor şi dereglărilor mentale. În zilele Bibliei, exorcismul sub diversele sale forme constituia terapia universal acceptată pentru pacienţii cu tulburări psihice . Chiar şi astăzi în unele zone din America, sau chiar aici în Los Angeles , unii oameni obişnuiesc să spună : “Oh , cred că respectivul este posedat de diavol”. În vremurile de demult lumea încerca diverse metode pentru a alunga ,,demonii “ din trupul sau mintea unei persoane. Sunt convins că aţi auzit de modificările bruşte , miraculoase , survenite în starea unui pacient când afecţiunea lui maniaco-depresivă este tratată prin intermediul terapiei de şoc .
Cu mulţi ani în urmă, pe când eram copil şi călătoream pe un pachebot spre India, am văzut un nebun furios, complect vindecat, de o femeie care se ruga cu glas tare. Însănătoşirea a fost instantanee, remarcabilă. Curios fiind, am întrebat-o cum a procedat . “M-am rugat ca iubirea şi pacea lui Dumnezeu să-i cuprindă mintea”, mi-a spus ea . Azi pot întelege mult mai bine răspunsul acela . Prezenţa şi puterea lui Dumnezeu a prins rădăcini în mintea bolnavului , făcând posibilă vindecarea . Credinţa-încredere a ei l-a însănătoşit. Aceasta este o întreagă poveste, privită dintr-un punct de vedere spiritual .
Demonii şi diavolii sunt, de fapt, stări de spirit negative, care au luat naştere din cauză că puterea creatoare a omului a fost utilizată ignorant şi distructiv. Datoria fiecărui om este aceea de a păşi în propia lui sinagogă (în mintea sa) şi, prin intermediul conştiinţei spirituale, să alunge din psihicul său toate falsele teorii, dogmele, credinţele şi stările de spirit negative ca: resentimentele, ura, gelozia, etc. Aceştia sunt diavolii care ne posedă şi ne torturează. Obsesiile , multipla personalitate şi toate celelalte aberaţii mentale sunt rezultatul gândirii negative cristalizate în stări de spirit definite , cum ar fi complexele şi diverse alte nişe înveninate sau pevertite ale subconştientului .
Prin afirmarea unităţii cu Dumnezeul-interior aveţi posibilitatea de a alunga demonii din sinea dumneavoastră sau cu glas tare , cu simţire şi credinţă, rostiţi cuvintele de sănătate, armonie şi pace. Rugaţi-vă plini de încredere, asemeni femeii din exemplul anterior, concentrându-vă asupra puterii oferite de Dragostea Divină. Astfel, dominaţia gândurilor rele va fi distrusă .
Aşa-zişii diavoli strigă : “Ce avem noi de a face cu tine, Isus din Nazaret ?” Iar El îi ceartă şi le spuse : “Taci şi ieşi afară din omul acesta ! “
Faptul că îi ceartă înseamnă ca dumneavoastră aveţi puterea de a respinge o dată pentru totdeauna stăpânirea aşa-numitor forţe negative sau ale răului ; nu trebuie să admiteti nici măcar o clipă că acei demoni au cât de mică putere, sau că asemenea entităţi pot exista !

Şi nu lăsa pe diavol să vorbească. – Marcu 1:34

Aceasta înseamnă că nici dumneavoastră, care sunteţi învăluiţi în Lumina Lui, nu veţi permite nici măcar o clipă ca gândurile negative să vă îndepărteze de credinţa în Puterea Supremă, Unică şi Invizibilă. Metoda de vindecare folosită de Isus era stăpânirea, căci …El (Eul Interior Superior) porunceşte cu stăpânire şi putere duhurilor necurate, şi ele ies afară “ - Luca 4:36
Puterea dumneavoastră este conştiinţa, simţirea, credinţa; din punct de vedere psihologic reprezintă unitatea conştientului cu subconştientul . Cu alte cuvinte, aţi ajuns la punctul în care mentalul dumneavoastră acceptă pe deplin adevărul afirmat . În acest moment de acceptare fără rezerve survine vindecarea la persoana pentru care vă rugaţi. Dacă în cauza este un bolnav cu tulburări psihice, urmaţi învăţăturie pe care vi le recomandă Biblia în asemenea situaţii .
...........VA CONTINUA (cateva postari).........
Muntean Mircea
Muntean Mircea
Timid

Puncte : 3617

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Joseph Murphy (1898-1981)

Mesaj Scris de MONASUNDARY la data de Joi Mar 26, 2009 11:40 pm

AM CITIT CARTEA,, PUTEREA EXTRAORDINARA A SUBCONSTIENTULUI'' A LUI MURPHY SI ESTE DIVINA,AM INVATAT F MULTE DIN EA SI AM APLICAT,E FFF.UTILA SI O RECOMAND TUTUROR CA DE ALTFEL TOATE CARTILE LUI SUNT SUPERBE SI NE AJUTA SA NE TREZIM PE DEPLIN SUFLETUL SI SA NE ACCESAM SUBCONSTIENTUL. flower
MONASUNDARY
MONASUNDARY
Scriitor

Puncte : 3830

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Joseph Murphy (1898-1981)

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum