Notiuni de baza a Alchimiei Spirituale - Ce Este?

In jos

Notiuni de baza a Alchimiei Spirituale - Ce Este?

Mesaj Scris de George Enea la data de Mier Mar 25, 2009 12:24 pm

Preiau cateva notiuni de baza a Alchimiei Spirituale de pe blogul domnului Ioan Muntean din Arad.
Pentru mai multe informatii, puteti accesa: blogul Alchimie Spirituala.


Alchimia este ştiinţa transformării lucrurilor în aur. În gândirea noastră aurul este simbol pentru spiritul pur.

Alchimie spirituală semnifică transformarea fiinţelor umane în aur şi transformarea calităţilor noastre inferioare, precum frica, ignoranţa, vrăjmăşia şi ruşinea, în cele mai preţioase lucruri care există: iubire, iluminare, fericire şi împlinire. Ajungem să trăim în prezent şi să ne bucurăm tot mai mult de fiecare clipă. Starea normală este de bine, de sănătate, de bogăţie. Noi trebuie să ne înălţăm cu sufletul spre Dumnezeu pentru a o putea trăi.

Soluţia alchimică a fost căutată foarte mult timp. Dar aurul poate fi cumpărat şi cu bani. În aceste condiţii alchimia spirituală este mult mai importantă pentru că un suflet frumos nu poate fi cumpărat cu toate bogăţiile din lume.

Adevărata alchimie este înlăuntrul nostru. Soluţia alchimică a fost căutată foarte mult timp. Maestrul este un agent catalizator.

Când Iisus îşi îndeamnă să lase morţii să-şi îngroape morţii pe ucenicul care-I cerea voie să-şi îngroape tatăl şi apoi să-L urmeze, ne arată că în starea normală viaţa trece pe lângă noi ca şi cum am fi adormiţi, pentru că pentru conştiinţa obişnuită trecutul este timpul real, iar prezentul este doar trecerea de la trecut la viitor, este doar o trecere momentană. Trecutul este real şi la fel şi viitorul, dar prezentul este ireal pentru conştiinţa obişnuită. În medie oamenii sunt în prezent cca. 1,5%.

Când ne trezim numai prezentul este real iar trecutul şi viitorul devin amândouă ireale. Gradul de trezire creşte mult încă de la prima şedinţă şi continuă să crească pe măsură ce înaintăm.

Gradul de transformare al fiecărei persoane este în funcţie de cât reuşeşte să se deschidă cu sufletul.
Alchimia spirituală are ca efect şi alchimia corpului.

Sursa: Alchimie Spirituala.
avatar
George Enea
Admin

Puncte : 3741

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum