Casatoria perfecta

In jos

Casatoria perfecta

Mesaj Scris de Costi la data de Joi Iun 18, 2009 6:54 pm

IUBIREA

Dumnezeu ca TATĂ este INŢELEPCIUNE. Dumnezeu ca MAMĂ este IUBIRE.
DUMNEZEU ca TATĂ sălăşluieşte în ochiul INŢELEPCIUNII. Ochiul INŢELEPCIUNII se află situat în spaţiul dintre sprâncene.
DUMNEZEU ca IUBIRE se află în TEMPLUL-INIMĂ.
INŢELEPCIUNEA şi IUBIREA sunt cei doi stâlpi fundamentali ai MARII LOJE ALBE.
A IUBI, ce frumos este A IUBI. Numai SUFLETELE MARI pot şi ştiu SĂ IUBEASCĂ. Iubirea este tandreţe infinită... Iubirea este viaţa care palpită în fiecare ATOM aşa cum palpită în fiecare soare.
Iubirea nu se poate defini căci ea este MAMA DIVINĂ A LUMII; este CEEA CE NI SE INTAMPLĂ când SUNTEM ÎNTR-ADEVĂR ÎNDRĂGOSTIŢI.
IUBIREA este resimţită în adâncul inimii; este o experienţă vie şi minunată; este un foc care mistuie, este un vin divin pentru cei care beau din el. O simplă batistă parfumată, o scrisoare, o floare, răscolesc în adâncul sufletului emoţii sublime, extazuri insolite, voluptăţi inefabile.
Nimeni n-a putut defini vreodată IUBIREA. Trebuie s-o trăieşti, trebuie s-o simţi. Numai marii îndrăgostiţi ŞTIU CU ADEVĂRAT CEEA CE ESTE IUBIREA.
CĂSĂTORIA PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care ŞTIU într-adevăr SĂ IUBEASCĂ.
Pentru ca să existe CU ADEVĂRAT IUBIRE, este necesar ca bărbatul şi femeia să se adore în cele şapte MARI PLANURI COSMICE.
Ca să existe IUBIRE, trebuie să existe o adevărată comuniune sufletească în cele trei sfere ale GANDIRII, ale SENTIMENTULUI şi ale VOINŢEI.
Când cele două fiinţe vibrează armonios în gândire, în sentimente şi în actele lor de voinţă, atunci Căsătoria Perfectă se realizează în cele şapte planuri ale conştiinţei cosmice.
Există persoane care sunt căsătorite în planurile fizic şi eteric, dar nu sunt în astral. Altele sunt căsătorite în planurile fizic, eteric şi astral, dar nu sunt în mental; fiecare gândeşte în felul lui; femeia are o religie iar bărbatul alta; nu sunt de acord în ceea ce gândesc etc. etc. etc.
Există căsătorii armonizate în planurile gândirii şi ale sentimentului însă absolut opuse în lumea voinţei. Aceste căsătorii sunt pline de ciocniri; nu sunt fericite.
Căsătoria Perfectă trebuie să se efectueze în cele şapte planuri de conştiinţă cosmică. Există căsătorii care nu ajung nici măcar la planul astral, iar atunci nu există nici cea mai mică atracţie sexuală; aceste căsătorii sunt veritabile eşecuri. Căsătoriile de acest tip se bazează exclusiv pe contractul de căsătorie.
Unii oameni duc o viaţă matrimonială în planul fizic cu un soţ determinat, iar în plan mental au o viaţă matrimonială cu un soţ diferit. În viaţă se întâlneşte foarte rar o Căsătorie Perfectă. Pentru a exista iubire, trebuie să existe afinitate de gânduri, de sentimente şi de voinţă.
Acolo unde există calcul şi interes, nu există iubire. Din păcate, în viaţa modernă, în lumea noastră de cont bancar, de tocmeli şi de celuloid, iubirea este călcată în picioare. În acele cămine unde nu există decât conturi şi calcule, nu există iubire. Când iubirea iese din inimă, revine cu greu. IUBIREA ESTE UN COPIL FOARTE SĂLBATIC.
Căsătoria care se realizează fără iubire, doar pe bază de interese economice sau sociale, este cu adevărat un păcat împotriva SPIRITULUI SFÂNT. Căsătoriile de acest fel eşuează inevitabil.
Îndrăgostiţii confundă adeseori dorinţa cu iubirea şi ceea ce este şi mai rău este faptul că se căsătoresc crezând că sunt îndrăgostiţi. Odată consumat actul sexual, odată satisfăcută pasiunea carnală, apare deziluzia, rămâne teribila REALITATE.
Îndrăgostiţii trebuie să se analizeze pe ei însişi înainte de a se căsători pentru a şti dacă sunt cu adevărat îndrăgostiţi. Pasiunea este uşor confundată cu iubirea. IUBIREA ŞI DORINŢA SUNT ABSOLUT OPUSE.
Cel care este într-adevăr îndrăgostit este în stare să-şi dea până şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa adorată.
Examinează-te pe tine însuţi înainte de a te căsători. Te simţi capabil să-ţi dai şi ultima picătură de sânge pentru fiinţa adorată? Ai fi capabil să-ţi dai viaţa pentru ca fiinţa adorată să trăiască? Reflecţionează şi meditează.
Există oare o veritabilă afinitate de gândiri, de sentimente şi de voinţe cu fiinţa pe care o adori? Gândeşte-te că dacă această afinitate completă nu există, atunci căsătoria ta în loc de rai, va fi un adevărat infern. Nu te lăsa dus de dorinţă. TREBUIE SĂ OMORI NU NUMAI DORINŢA DAR CHIAR ŞI ÎNSĂŞI UMBRA ARBORELUI ISPITITOR AL DORINŢEI.
Iubirea începe printr-un fulger de simpatie delicioasă, ea se substanţializează datorită tandreţii infinite şi se sintetizează în adoraţie supremă.
O CĂSĂTORIE PERFECTĂ este unirea a două fiinţe care se adoră în mod absolut. În iubire, calculele şi conturile în bancă nu există. Dacă începi să faci proiecte şi calcule, înseamnă că nu eşti îndrăgostit. Reflecţionează înainte de a face MARELE PAS. Eşti cu adevărat îndrăgostit? Fii atent la iluzia dorinţei. AMINTEŞTE-ŢI CĂ FLACĂRA DORINŢEI CONSUMĂ VIAŢA ŞI ATUNCI NU RĂMANE DECÎT TERIBILA REALITATE A MORŢII.
Contemplă ochii fiinţei pe care o adori, pierde-te în fericirea pupilelor sale, dar dacă vrei să fii fericit nu te lăsa condus de dorinţă.
Nu confunda iubirea cu pasiunea. Omule îndrăgostit, ANALIZEAZĂ-TE profund. Este indispensabil să ştii dacă femeiea pe care o iubeşti îţi aparţine în spirit. Este necesar să ştii dacă eşti în afinitate absoluă cu ea în cele trei lumi ale gândului, sentimentului şi voinţei.
Adulterul este crudul rezultat al lipsei de iubire. Femeia cu adevărat îndrăgostită ar prefera mai curând moartea decât adulterul. Bărbatul care înşeală nu este îndrăgostit.
IUBIREA ESTE EXTREM DE DIVINĂ. PREAFERICITA ZEIŢĂ MAMĂ A LUMII ESTE CEEA CE NUMIM IUBIRE.
Cu focul teribil al IUBIRII, noi putem să ne transformăm în ZEI pentru a pătrunde, plini de maiestate, în AMFITEATRUL ŞTIINŢEI COSMICE.

fragment din Casatoria perfecta de Samael Aun Weor flower

Costi
Nou Venit

Puncte : 3596

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum