Joseph Murphy (1898-1981)

In jos

Joseph Murphy (1898-1981)

Mesaj Scris de Muntean Mircea la data de Dum Apr 05, 2009 11:50 am

Continuare (Postarea 5) CUM SA-TI FOLOSESTI PUTERILE DE VINDECARE (...si nu doar numai atat...)

Şi iată că nişte oameni purtau într-un pat pe un slăbănog şi căutau să-l ducă înăuntru ca să-l pună înaintea Lui. Fiindcă n-aveau pe unde să-l ducă înăuntru din pricina norodului, s-au suit pe acoperişul casei şi l-au coborât cu patul printe cărămizi, în mijlocul adunării, înaintea lui Isus . Când le-a văzut credinţa, Isus a zis :
” Omule , păcatele îţi sunt iertate “
Luca 5:18-20 . altele : Marcu 2:3-5

Ţie îţi poruncesc, scoală-te, ridică-ţi patul şi du-te acasă.
Luca 5:24

Îmi amintesc un caz de paralizie tratat cu câţiva ani în urmă. Picioarele respectivului se înţepeneau la un moment dat şi omul nu se mai putea mişca. Din cauza panicii care îl cuprindea putea rămâne încremenit locului chiar în mijlocul unei străzi aglomerate. Starea de continuă teamă, panica şi aşteptarea îl măcina încetul cu încetul. Primul pas al procedurii adoptate pentru tratarea acelui om a fost scoaterea lui din tiparele obişnuite. După ce a ajuns “ la o înţelegere rapidă cu adversarul său “, a fost sfătuit să renunţe la starea de răzvrătire, spaimă şi panică; să nu se mai frământe cu întrebări de genul: “De ce am fost eu pedepsit cu o asemenea boală ?” ; ”Ce a cauzat-o ?”, etc. Bolnavul a trebuit să admită faţă de sine însuşi că afecţiunea era prezentă, constituia o problemă, dar că el nu era obligat să o suporte; şi continua să repete în sinea lui aceste cuvinte: “ Voi respinge răul şi mă voi întoarce pe Pământul de pe care am venit “.
Revenind la Prezenţa Divină din lăuntrul său, a ştiut ce trebuie să facă; această Putere Vindecătoare este omniprezentă, omniscientă şi omnipotentă. S-a apropiat de Infinit realizând că Prezenţa Vindecătoare pătrunsese în fiecare atom al trupului său şi că îl învăluia în pace, sănătate şi armonie; o dată cu psihicul se transformă şi trupul fizic, pentru că ultimul nu este decât oglinda primului adică a minţii.
În Biblie se spune că nişte oameni purtau într-un pat pe un slăbănog.
Patul – în care zace acel om este mintea lui. El şade neputincios din cauza spainelor, a îndoielilor şi a superstiţiilor. Aceste gânduri sunt cele care îi paralizează mintea şi trupul.
În Evanghelia lui Marcu, capitolul 2. versetele 1-12, se descrie o variantă uşor diferită a aceleiaşi istorisiri, se spune că slăbănogul era purtat de patru inşi. Numeralul 4(patru)- reprezintă lumea fizică, manifestarea obiectivă a stărilor subiective de conştiinţă. Patru – înseamnă sfârşitul, rezultatul final, încheierea unui ciclu al conştiinţei, negativ sau pozitiv .
Ni se spune că Isus(conştientizarea puterii lui Dumnezeu) l-a vindecat iertându-i păcatele. A păcătui înseamnă a omite repetat ţinta, ţelul final de sănătate, pace şi fericire. Iertarea ne-o putem obţine indentificându-ne mental şi emoţional cu propiul ideal şi continuând să facem acest lucru până ce acesta ia înlăuntrul nostru forma unei convingeri, a unei întrupări subiective. Desigur, păcătuim atunci când gândim negativ, când urâm, pizmuim, învinovăţim sau ne temem de cineva. Dacă gândim că există ceva care poate sta în faţa Singurei Puteri(Dumnezeu), de asemenea păcătuim fiindcă în mintea noastră coabităm cu răul, atrăgându-ne astfel necazuri şi pierderi. Păcat este şi atunci când ne îndepărtăm de scopul nostru esenţial în viaţă – acela al păcii, armoniei, înţelepciunii şi sănătăţii depline. Dacă ne lăsăm pradă închipuirilor morbide şi gândurilor distructive, nu facem decât să ne distrugem fericirea şi să ratăm şansa unei vieţi împlinite.
Isus l-a iertat pe acel paralitic spunându-i: “Scoală-te şi ridică-ţi patul “ ceea ce înseamnă că Adevărul, ori Dumnezeu nu judecă şi nu condamnă niciodată. Absolutul nu pedepseşte: toată judecata I-a fost dată Fiului. Toţi oamenii sunt copii Infinitului. Mintea dumneavoastră este fica sau rezultatul Spiritului; cu ea puteţi alege, puteţi cere şi puteţi ajunge la concluzii şi decizii. Dacă greşiţi în judecăţile ori în hotărârile dumneavoastră, atunci veţi declanşa o reacţie automată a inconştientului. Mintea vă oferă mereu iertarea, pentru ca, în clipa în care îi prezentaţi noi imagini şi tipare de gândire plăcute, ea va răspunde în consecinţă. Această iertare perpetuă este iubirea sau iertarea lui Dumnezeu.
Paraliticul nu putea fi vindecat până ce nu i se anulau toate păcatele; însă, imediat ce starea lui de spirit se schimbă în contact cu Puterea Vindecătoare, făcându-se una cu ea, bolnavul se poate ridica prin Puterea Atotputernicului, fără a mai avea nevoie să fie purtat de patru inşi– simbolizând credinţele lumeşti şi impresiile greşite de tot felul.
Schimbările exterioare se conformează celor interioare, şi anume: trezirii spirituale.
Fiindcă nu aveau pe unde să-l ducă înăuntru din pricina norodului, s-au suit pe acoperişul casei şi l-au coborât cu patul printre cărămizi .
Mulţimea, norodul - întruchipează acuzatorii mentali ai omului – teama auto-învinuirile remuşcările şi vinovăţia. Atunci când realizează că Dumnezeu sau Adevărul, ori legea vieţii, nu condamnă niciodată, omul încetează să se mai blameze şi îşi oferă singur iertarea. Şi în loc să zacă neajutorat în pat, ori în plasa falselor credinţe şi a spaimelor de tot felul el se ridică datorită contactului cu Prezenţa Atotputernică, imaginând şi vizualizând starea sa de perfectă şi deplină sănătate.
Trebuie să urci pe acoperiş dacă vrei să primeşti răspuns la rugăciuni. Trebuie să te caţeri, să faci acest lucru amintindu-ţi mereu de Prezenţa Unică Atotputernică şi având încredere în ea. Urcăm prin Credinţă; plutim în zbor pe deasupra problemelor noastre cu aripi de încredere şi imaginaţie. Credinţa înseamnă să-ţi înalţi ochii către Unicul, să te dăruieşti cu supunere, devotament şi loialitate lui Dumnezeu. Adevăr înseamnă să mergi într-o singură direcţie ştiind că Marele Vindecător este înlăuntrul tău, că el te însănătoşeşte acum şi că nimeni şi nimic nu-i poate rezista în vreoun fel. Teama reprezintă negarea lui Dumnezeu şi nu este altceva decât o adunătură de unbre sinstre fară realitate şi fără suport.
Se spune că au desfăcut acoperişul şi l-au coborât pe paralitic înaintea lui Isus. Toate acestea înseamnă că în contemplarea lui Dumnezeu şi a Sfintei Sale Prezenţe sunteţi înălţaţi, mintea dumneavoastră este deschisă şi receptivă în vreme ce ideea de perfectă sănatate se adânceşte cu cea mai adâncă convingere până la nivelele profunde ale fiinţei dumneavoastră. Isus este acel EU SUNT din dumneavoastră care recepţionează ecoul convingerii şi siguranţei, răspunzând în consecinţă. Dacă desfaceţi acoperişul unei case, puteţi vedea cerul de deasupra, Soarele, Luna şi stelele. Nu permiteţi ca apăsarea gândurilor terestre, lumeşti, să împiedice vindecarea. Dacă cel pe care îl iubiţi este bolnav, deschideti acoperişul minţii dumneavoastră şi lăsaţi să pătrundă înlăuntru Lumina Vindecătoare; încredinţaţi-l pe cel iubit lui Dumnezeu ştiind că el este în acest monent transpus în Sfânta Sa Omniprezenţă; vizualizaţi-o aşa cum trebuie să fie persoana în cauză - strălucitoare fericită şi liberă. Spuneţi-vă că ceea ce este adevărat pentru Dumnezeu e la fel de adevărat şi pentru persoana pe care o iubiţi şi, pe măsură ce veţi continua să faceţi acest lucru, bolnavul se va ridica din patul său de chin şi suferinţă glorificându-l pe Dumnezeu.
TEMA DE CASA: Extrapolati cheile metaforelor oferite aici, de Joseph Murphy, pentru aspectele obisnuite si cotidiene ale vietii dumneavoastra...
Muntean Mircea
Muntean Mircea
Timid

Puncte : 3617

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum