[b]Joseph Murphy (1898-1981)[/b]

In jos

[b]Joseph Murphy (1898-1981)[/b]

Mesaj Scris de Muntean Mircea la data de Dum Apr 05, 2009 11:28 am

Continuare (Postarea 4) CUM SA-TI FOLOSESTI PUTERILE DE VINDECARE (...si nu doar numai atat...)

După ce a ieşit din sinagogă, a intrat în casa lui Simon. Soacra lui Simon era prinsă de friguri mari şi L-au rugat pentru ea. El s-a plecat peste ea, a certat frigurile şi imediat au lăsat-o. Ea s-a sculat îndată şi a început să le slujească.
Luca 4:38-39
Altele : Matei 8:14-15

Mai de mult a venit la mine o femeie spunându-mi că fetiţa ei are febră foarte mare şi că şansele de a trăi sunt reduse. Medicii îi prescriseseră doze mici de aspirină şi îi administrau concomient un preparat antibiotic. Prinsă într-o acţiune de divorţ, mama era teribil de agitată şi tulbrată din punct de vedere emoţional; această stare a fost comunicată în mod inconştient copilului şi care, binenţeles s-a înbolnăvit.
Copii sunt totdeauna puternic influenţaţi de către părinţi , starea lor de spirit fiind controlată de atmosfera mentală dominantă a celor din jur, fiindcă nu au ajuns încă la vârsta la care îşi pot stăpâni propiile gânduri, emoţii, sentimente şi reacţii în faţa vieţii. La sugestia mea, mama a decis să se liniştească citind Psalmul 23, rugându-se pentru îndrumare, pentru pacea şi armonia din sufletul soţului ei, învălu-l în afecţiune şi alungând ura şi resentimentele de până atunci. Copilul simţise mânia ce mocnea reprimată în inima mamei şi o exprimase prin intermediul febrei puternice cauzate de starea de excitaţie psihică.
O dată ce s-a liniştit ea înşişi, mama a început să se roage pentru fetiţă în felul următor: “Spiritul lui Dumnezeu este viaţa copilului meu. Spiritul nu are temperatură; el nu e niciodată bolnav sau febril. Pacea Domnului să umple mintea şi trupul copilului meu. Armonia, Sănatatea, Dragostea şi Perfecţiunea lui Dumnezeu sunt acum în trupul şi mintea fetiţei mele. Ea este relaxată, echilibrată, senină, şi calmă. Eu trezesc acum harul Domnului în ea şi totul e bine “.
A repetat rugăciunea aceasta timp de zece minute, lent, cu voce scazută, plină de iubire (nu cu formalism !), şi apoi a constatat o schimbare remarcabilă în starea fetiţei care s-a trezit, a cerut păpuşa şi ceva de mâncare. Temperatura scăzuse la valori normale. Ce s-a întâmplat ? Febra s-a diminuat pentru că mintea mamei nu mai era agitată sau febrilă. Starea de linişte, armonie şi iubire care o cuprinsese a fost imediat resimţită de copil în organismul căruia s-a produs o reacţie asemănătoare. În sens biblic, mama şi-a luat fetiţa de mână.
Mâna semnifică Puterea lui Dumnezeu. Cu mâna formăm, modelăm, construim şi indicăm; este simbolică pentru puterea creatoare a Inteligenţei din noi. Mama şi-a luat copilul de mână în sensul că a ridicat în mintea ei ideea de pace, sănătate şi armonie până la punctul acceptării, iar Prezenţa Atotputernicului a răspuns în mod corespunzător. În mod natural subconştientul răspunde gândului. Atunci când mama şi-a concentrat atenţia pe ideia perfectei sănătaţi pentru fetiţa ei, Forţa Divină a fost canalizată în punctul focal şi vindecarea a survenit.
Când se vorbeşte despre intrarea în casa lui Simon, Biblia se referă de fapt la cuvintele care se aud. Termenul -Simon- înseamnă: a auzi , iar soacra lui Simon - semnifică starea emoţională creată de ceea ce a auzit persoana în cauză. Dacă sunteţi tulburat de o anumită veste, sau dacă deveniţi la un moment dat extrem de agitat, trebuie sa vă înălţaţi în propia sinagogă (minte) şi să simţiţi cum Prezenţa Lăuntrică vă saturează fiecare celulă din trup. Apoi un val de pace interioară vă cuprinde şi totul va fi bine. Veţi certa frigurile sau starea de rău, contemplând în sinea dumneavoastră omniprezenţa lui Dumnezeu. Aceasta este Ştiinţa Divină în acţiune !

Pace să fie peste cei care ţin legea Ta şi nimic să nu-i tulbure.
Isus era într-una din cetăţi şi iată că un om plin de lepră, cum L-a văzut, s-a aruncat cu faţa la pământ, L-a rugat şi I-a zis: “Doamne, dacă vrei, poţi să mă curăţeşti “. Isus a întins mâna, s-a atins de el şi a zis : “Da, voiesc, fii curăţat! “ Îndată l-a lăsat lepra. Apoi i-a poruncit să nu spună nimic ninănui.
”Ci du-te “, I-a zis El, “de te arată preotului şi adu pentru curăţirea ta ce a rânduit Moise, ca mărturie pentru ei “.
Luca 5:12-14 . altele: Marcu 1:40-44
Matei 8:2-4

Din punctul de vedere al Bibliei, leprosul este o persoană, care din cauza modului greşit de a gândi, s-a îndepărtat de adevărata Sursă a vieţii – un om stăpânit de puterea celor cinci simţuri, separat psihic şi spiritual de Centrul său Divin. Lepra sau starea inpură este rezultatul guvernării personalităţii de către cele cinci simţuri prin intermediul temerilor, superstiţiilor şi a gândurilor false.
Isus a întins mâna, s-a atins de el şi i-a zis : “Da voiesc, fii curăţat !” Aţi văzut probabil cazuri în care oameni îşi pun mâinile pe semenii lor, se roagă asupra acestora şi ei sunt vindecaţi; astfel de fapte se petrec şi s-au petrecut încă din timpuri imemoriabile. Uneori cei ce reuşesc să aducă o uşurare a suferinţelor celorlalţi în acest mod sunt numiţi “vindecători înnăscuţi “. Desigur că suntem cu toţii “vindecători înnăscuţi “ , pentru simplul motiv că Prezenţa Vindecătoare a lui Dumnezeu se află în fiecare din noi. Şi eu şi dumneavoastră o putem atinge cu ajutorul gândurilor; ea ne răspunde tuturor. Principiul Vindecător este prezent în câine, în pisică, în copaci şi în păsări, fiind viaţa însăşi.
Ceea ce diferă este gradul de Credinţă ( credinţă-încredere ). Există oameni care datorită ei pot vindeca o răceală, pe când alţii izbutesc să trateze o tumoare malignă aşa-zis incurabilă. Pentru Prezenţa Vindecătoare este însă la fel de uşor să trateze un plămân tuberculos ca şi o zgârietură la deget. Nu există mare sau mic, puţin sau mult, greu sau uşor întru Divinitatea care ne-a creat; omnipotenţa aparţine în egală măsură tuturor oamenilor. Cei ce se roagă punându-şi mâinile pe semenii lor fac apel astfel la inconştient; răspunsul se produce, şi după Credinţa voastră vi se va da. Aceasta este procedura de vindecare !
Apoi i-a poruncit să nu spună nimănui. Este de preferat să nu umblii de colo-colo spunând tuturor că ai capacitatea de vindecare; mulţi dintre prietenii dumneavoastră ar putea arunca o remarcă sceptică sau v-ar lua în derâdere subminându-vă astfel încrederea, creându-vă dubii şi reducând în acest fel beneficiile obţinute de pe urma rugăciunilor.
Du-te de te arată preotului. Atunci când vă rugaţi deveniţi însuşi preotul care oferă sacrificiile. Dispoziţia sufletească, simţirea sau gradul de receptivitate reprezintă legătura între vizibil şi invizibil. Dorinţa dumneavoastră este ceea ce oferiţi; vă curăţaţi oferind tuturor iertarea, dorind pentru toţi cei care v-au rănit în vreoun fel pace, dragoste, bucurie şi fericire, toate binecuvântările Dumnezeieşti. O dată ce v-aţi purificat mintea de orice gând distructiv şi imagini negative, puteţi oferi darul dumneavoastră (rugăciunea) lui Dumnezeu, simţind că deveniţi una cu idealul. Lăsaţi-vă absorbit şi învălut de bucuria aflării veştii bune, aceea că vi s-a răspuns la rugăciune; această bucurie anihilează vechea stare şi creează una nouă.
Dacă voiţi să vă vindecaţi propiul organism, alungaţi din minte toate simptomele bolii şi ceea ce vă sugerează simţurile, gândindu-vă neâncetat la Prezenţa Vindecătoare din dumneavoastră. Cele cinci simţuri şi-au schimbat acum orientarea, fiind aţintite către interior, focalizate pe armonie şi sănătate. Puterea Creatoare Atot-puternică vă învăluie şi simţiţi răspunsul Spiritului inundându-vă. Prezenţa Vindecătoare atinge fiecare celulă a corpului şi vă îmbogăţeşte din punct de vedere spiritual. Aflat în comunicare conştientă cu Divinul, omul poate deveni adesea “suprasaturat”, cuprins fiind pe de-a întregul de o stare de voioşie excesivă. Renaşterea spirituală reclădeşte omul în ansamblul său, îl înoieşte, asfel că fiecare zi vă adaugă o nouă bucurie. Continuând să ne rugăm în mod conştient, vom fi învăluiţi în nemărginirea Spiritului, întreaga noastră fiinţă fiind reânoită, reânsufleţită. În cartea sa "Omul acest necunoscut"- dr. Alexis Carrel scoate în evidenţă efectele minunate ale rugăciunii şi citează o serie de cazuri de tumori canceroase care se chircesc, transformându-se sub ochii săi într-o mică cicatrice. Povesteşte despre leziuni vindecate în câteva secunde şi simptome patologice grave care dispar în intervale de ordinl orelor. Toate aceste vindecări sunt posibile printr-o accelerare datorată eliberării Principiului Vindecător aflat în fiecare dintre noi. Dumnezeu sau Infinita Inteligenţă este singurul vindecător, unica Prezenţă sau Putere.
Când noi chemăm această Prezenţă interioară, când îi acordăm recunoaşterea supremă simţind şi afirmând că trupul şi mintea ne sunt saturate de Puterea Vindecătoare, răspunsul va fi pe măsură, ea pătrunzând în fiecare celulă a organismului, cicatrizând rănile şi reintegrându-ne. Trupul nostru începe să funcţioneze armonios; structura sa atomică şi moleculară se transformă aidoma celei din Centrul Divin lăuntric. Atunci putem înţelege adevărul cuprins în cuvintele : … şi în carnea mea îl voi vedea pe Domnul.
Acolo unde spune: adu pentru curăţirea ta ce a rânduit Moise , cuvântul Moise trebuie privit – după cum susţine Troward - ca Lege, modul în care funcţionează mentalul profund (Legea) - răspunde în mod automat noilor tipare psihice şi vindecarea se produce. Legea nu are scăpări, nu mai mult decât ar avea legea electricităţii, de exemplu: dacă te conformezi principiilor ei, rezultatele nu vor întârzia să apară. Chiar dacă timp de cincizeci de ani i-ai urmat în mod eronat principiile, în clipa în care începi să respecţi procedura corectă poţi obţine ceea ce îţi doreşti.
Muntean Mircea
Muntean Mircea
Timid

Puncte : 3617

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum